top of page

DICHTATUUR

socha-Logo vzw blauw op transparant.png
  • Facebook - White Circle

“Dichtatuur is een poëzie-democratie bevolkt door jonge stemmen die graag klinken en weerklinken. Het liefst oraal en met wederzijdse toestemming. Wij vragen voor een live voordracht dus altijd steevast toestemming en houden desgewenst voldoende afstand." Zo klinkt het bij Arno en Hidde Moens en Vincent Dewerie.

 

Sinds de winter van 2015 organiseert Dichtatuur regelmatig avonden in de Mechelse bibliotheek, ondertussen in Predikheren, en hebben ze al op verschillende evenementen, podia en in andere bibliotheken gestaan. "In vergelijking met een “gewone” voordracht vinden ze dat de lading die een gedicht dekt nog versterkt kan worden door een theatraal, grafisch, muzikaal, ... kader. We proberen als het ware voor te dragen zonder dat het publiek doorheeft dat we aan het voordragen zijn."

 

"In het begin was ons doel om met onze eigen poëzie een theatraal geheel te maken en daarmee op te treden. Gaandeweg besloten we om telkens nieuwe gastdichters (en andere kunstbeoefenaars) uit te nodigen en ze al dan niet te betrekken in ons maakproces. Ondertussen is het een gezonde mengeling van die twee geworden en daarom ook een mengeling van verschillende kunstvormen. Bij SOCHA kijken we ernaar uit om ons samen met Junior Mthombeni voornamelijk te focussen op onze vorm en spel."
 

 

Benieuwd? Dit was dichtatuur tijdens het SOCHA ON FIRE festival:

TSS_8476_edited.jpg
bottom of page