top of page

junior

akwety

socha-Logo vzw blauw op transparant.png

Louis Junior Akwety is afkomstig uit Kinshasa en is rapper, singer-songwriter en producer. Aan het begin van zijn muzikale carrière maakte hij deel uit van de hiphop-formatie L.O. Squad. Hij richtte in 2005 zijn eigen label Kifanisu op en bracht onder andere het debuutalbum uit van de bekende rasta-rapper Gandhi, met wie hij tot vandaag regelmatig het podium deelt. Samen met DJ Lost Desert en Lee Burridge toerde Akwety eind 2017 nog door de Verenigde Staten. Sinds 2014 is Akwety ook actief in het theater. Hij was performer in de muzikale komedie Rumble in da Jungle over Mohammed Ali, en werkte opnieuw samen met regisseur Junior Mthombeni aan de KVS-producties Malcolm X en Drarrie in de nacht.

Akwety is één van de sterkhouders in producties onder regie van Junior Mthombeni, waarmee de acteur een sterke band heeft ontwikkeld. De laatste samenwerking kwam er zelfs op inspiratie van Akwety, die iets wilde doen met het verhaal van de legendarische hiphopper Tupac Shakur.

Wat op Sochas 'On Fire 2020' nog een pril toonmoment was, groeide uit tot Who's Tupac? Een verslavende rit van een voorstelling.

Meer over Who's Tupac?

interview De Morgen

recensie De Standaard

 

 

img7182_210.jfif
whitley-isa-portretfotograaf-modefotogra
bottom of page