top of page
  • Foto van schrijverTom Kestens

ON FIRE #4 Hannibal goes technOpera!

Volgende week is het weer tijd voor een vurig toonmoment van de SOCHA-community.

Boek HIER snel je tickets voor het helemaal volloopt!


Hannibal

Deze keer vertrekken we bij het eeuwenoude verhaal van Hannibal Barkas (247-183 vc), de Carthaagse generaal die de Alpen overtrok met 38 olifanten en Rome wilde binnenvallen met een leger van duizenden. Dat leger was een complexe optelsom van Libische infanteristen, Numidische cavaleristen en geschoolde Amazigh ruiters, een klein contingent Griekse hoplieten, mannen van de Balearische eilanden en Galliërs... een mix van opstandige volkeren die het Romeinse rijk ten val wilden brengen.


Die opstandige mix wordt de leidraad voor een maakweek waarin we alweer disciplines, culturen en generaties maximaal door elkaar zullen gooien, tot er een nieuwe energie ontstaat.


technOpera

Bij ON FIRE #4 beuken opera en techno koortsig op elkaar in. Libretto’s worden rhymes. Nieuwe tijden dagen oude tijden uit. Het oudste klassieke repertoire transformeert, vibreert, en verstrengelt met de meest eigentijdse kunstvormen. En zo wordt dit toonmoment een remix, van dansers, van slammers, van sopranen en dj’s. SOCHA zoekt opnieuw naar de wrijving tussen wat is en wat kan. Deze keer samen met compagnon de route Michael De Cock. Samen zullen we grenzen overstijgen. Op zoek naar het verhaal dat resoneert doorheen tijden, mensen, landen en genres.


Deze ON FIRE is een vooronderzoek, een labo van een week, waarvan jij als toeschouwer de laatste avond mag beleven.


credits

van en met Vianney Adriaens, Tonic Mendi Jacobs, Marios Bellas, Amina Iddrisu, Abel Baeck, Alix Konadu, Dieter Lambrechts, Jasper Vanhalle, Michael De Cock, Jutta Troch, Raphaële Green, Noémie Schellens, Junior Mthombeni, Tom Kestens en Elke Gijsemans.

Zaterdag 21 okt, 20u15, theater arsenaal


Tickets HIER te machtigen!!
83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page