top of page

zed

socha-Logo vzw blauw op transparant.png
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

Zediam is rapper, producer, songwriter, sound-engineer en workshopdocent. Ongetwijfeld kent u hem als de Engelstalige duizendpoot van Soul’Art, het drietalige hiphopcollectief dat meer dan twee miljoen Spotify streams vergaarde met de plaat ‘Granny’s ResEP’. Met Soul’Art stond Zediam op zowat elk noemenswaardig podium in België. Soul’Art won in 2015 ‘Rookie of the year’ op de Vlaamse rap awards, en in 2016 tekenden ze bij Top Notch Universal. Zed was zowel met Soul’Art als solo te zien in het voorprogramma van de Nederlandse rapper Fresku. Samen met de andere leden van Soul’Art schreef de rapper twee nummers voor ‘Black’, de kaskraker van Adil El Arbi en Bilall Fallah.

Naast zijn werk als vocalist, schrijver en sound-engineer werkt Zed als docent creatief schrijven, onder andere voor organisaties als Urban Woorden, H30 en ROJM. Ook maakt Zed sinds 2017 deel uit van de funkgroep ‘Selder’. Selder won in 2018 de publieksprijs van ‘De Zes’ en treedt regelmatig op in Vlaanderen.

In de zomer van 2019 werkt Zed in samenwerking met de gevangenis van Mechelen een muzikaal project uit. Het project werd eerder dit jaar goedgekeurd door het Koningin Mathildefonds. Sinds 2019 is Zed mede-bezieler van Soul’House, een collectief dat artiesten wil samenbrengen en jonge muzikanten ondersteunt met opnames en coaching.

In het voorjaar van 2020 gaat Zed op tour met Brussels Jazz Orchestra’s ‘We Orchestrate Words’. WOW is een incubator voor innovatieve, frisse ontdekkingen uit de scene en haalt zijn inspiratie uit verschillende culturen en genres, aangevuurd door improvisatie. Zediam rondt momenteel de opnames van zijn debuutalbum af; ‘Icarus’.  Hij mixte de debuut - EP 'VERVANGBAAR' van Kirezi Kalisa.

Zed-zadok-umoru_ec51573d011b83342e3c057d

Stream Zed now at

spotify.png
apple-music.png
youtube.png
Deezer_Logo_WhiteColor.png
google play logo.png
bottom of page